Mese a mediációban
2014. szeptember 09. írta: meseterapia

Mese a mediációban

gyerek-mese.jpgAmikor a rend megbomlik a családban, a biztonság közegében, a gyereknek mindennél nagyobb szüksége van olyan kapaszkodókra, melyből erőt meríthet, melyből visszakapja a hitét, a rend helyreállítható, másként, más közegben, de ismét lehet egyensúly az életében.

 

 

 

A mediáció a családi egyensúly megbomlásakor hatékony módszer, amikor a két fél érzi, valami elveszett, ami egykor összekötötte őket, ami oly sokáig életük összetartója volt. Mikor, miért? 

A mediáció segít a jövőre fókuszálni,  a kapcsolatot újraépíteni. Igen, újraépíteni. A legtöbb esetben ez okozza a valódi nehézséget a kapcsolat működtetésében, hogy az elveszett idill után kutatunk, miközben nem veszünk róla tudomást, hogy minden változik - se benne mi magunk is. 

A változást meg kell élni, el kell fogadni, és ami a legfontosabb, mindehhez újra kell konstruálni az életünket. A mediáció során hasznos segítők a mesék, melyekben az életvezetési tanácsok indirekt formában jelennek meg, útmutatót adva, milyen úton induljunk tovább. 

Legyen szó családi, vagy már a meghozott döntést támogató válási mediációról, a mesék hűséges útitársaink lesznek a választott vagy a családi történések által kijelölt úton. 

Kovács Mónika (családi és válási mediátor)

csaladi.mediacio.info

valasi.mediacio.info

A bejegyzés trackback címe:

https://meseterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr196682713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása